Ózonos lakásklíma fertőtlenítés

 

Lakásklíma fertőtlenítésA légkondicionálók beltéri egységének belseje (a folyamatos páralecsapódás miatt) hűtési üzem közben nedves, ami kedvező körülményt biztosít a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, és gombák elszaporodásának. 

Ezek a kórokozók kellemetlen szagot áraszthatnak vagy akár súlyos légúti megbetegedéseket okozhatnak. Ezek elkerülése miatt érdemes a berendezést időközönként - a WHO ajánlása szerint évente 2 - 4 alkalommal - fertőtleníteni. 

Vigyázat! A legionella baktérium valós veszély:

A Legionella vízkedvelő baktérium, általában ott fordul elő ahol pangó víz van. A kórokozó megtalálható a háztartási melegvíz-rendszerekben, akár a zuhanyzófejben is. Veszélyes fertőző források a klímaberendezések, szellőzőrendszerek, párásító berendezések. Érintkezhetünk vele, csak a tüdőbe ne jusson! Ha porlasztott formában belélegezzük a léghólyagocskákig jutva atípusos tüdőgyulladást okozhat.

1976-ban, egy ex legionárius gyűlésen, egy szállodában 182 ember betegedett meg, 29-en meghaltak. Az előzményeket vizsgálva a légkondicionáló párásítójában megtalálták a Legionella baktériumot - ami erről az eseményről kapta a nevét.

Az ózon hatékonyan pusztítja el a baktériumokat, ezért a legkiválóbb klímafertőtlenítő!

Miért válassza az ózonos klímafertőtlenítést?

Az ózon a különböző klímatisztító habokkal szemben eljut azokra a részekre is ahová azok nem képesek vagy csak a készülék szétszerelésével érhetők el. Az ózon a föld egyik legerősebb fertőtlenítőszere, ugyanakkor a klímafertőtlenítő spray-kel ellentétben nem tartalmaz allergizáló vegyszereket. Ha az ózon kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penészgombával, szagot okozó elemekkel akkor egyszerűen megsemmisíti azokat. Az ózonos klímatisztításhoz nem szükséges a klímaberendezés szétszerelése, és hatása kiterjed a helyiség minden részére, megakadályozva azt, hogy a kórokozók a helyiség levegőjéből visszatelepedjenek a készülékbe.

Hogyan történik?   Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz egy mobil ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, ami a beállított paramétereknek megfelelően elvégzi az ózonos fertőtlenítést, szagtalanítást. Nincs szükség a helyiség kipakolására, a bútorok elmozdítására. A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 30-120 percet vehet igénybe.

youtube videó az ózonfriss eljárásrólNézzen meg egy videót az eljárásról, kattintson ide

Biztonság 
Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózonos eljárás biztonságáról>>  
 Az ózonról 
Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Olvassa el hogyan hat az ózon>>
 Hatékonyság 
Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózon hatékonyságáról>>

Információ/ időpontegyeztetés:
Kovács Péter:06 30 553-0303