Ózonos fertőtlenítés és szagtalanítás
rendkívüli helyzetekben

Az ózon nagy előnye, hogy gyorsan és egyszerűen bevethető!

Beázás, árvíz utáni fertőtlenítésAz életben előfordulhatnak, olyan rendkívüli helyzetek, káresemények amikor a lakás vagy ház teljes fertőtlenítése, szagtalanítása szükséges. Ilyenek káresemények lehetnek például a tűzkár utáni füstszag, beázás okozta dohos szag vagy akár egy áradás ahol a szennyvíz is bekerülhet a lakásba. Ezekben a helyzetekben fokozott és gyors fertőtlenítésre van szükség. 


Az ózonos fertőtlenítés az egyetlen fertőtlenítő eljárás amely 99,9%-os hatékonysággal pusztítja el a helyiségben a kórokozókat és egyidejűleg képes teljesen megszüntetni a kellemetlen szagokat.

 

 

Miért az ózon a legtökéletesebb fertőtlenítő megoldás?

Az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb és többszörösen gyorsabb fertőtlenítő hatású mint a például a klór. Gáz halmazállapota révén eljut a helyiség minden pontjába és véglegesen megszünteti a kellemetlen szagokat és elpusztítja a kórokozókat. 


beázás utáni penész

Tipp: A fertőtlenítést a szennyezés megszüntetése után érdemes elvégezni, még a nagytakarítás, festés előtt. Súlyosabb helyzetekben indokolt lehet a beköltözés előtt közvetlenül egy újabb ózonos kezelés elvégzése.
 

 

 

 

Tűzkár utáni ózonos füstszagmentesítés


konyhatűzMár a kisebb tűzkárok esetén is a füstszag vagy égett szag súlyosan beszennyezheti a lakás vagy más épület - tűzkárral nem érintett részeit és a berendezési tárgyakat. Nem csak a textíliák szennyeződnek a füstszaggal, hanem a falak, különösen a tapéták is erősen magukba szívják ezt a kellemetlen szagot.

A füstszag és az égett szag szellőztetéssel maradéktalanul nem, vagy csak nagyon hosszú idő alatt távolítható el.

Ózonos kezeléssel rövid idő alatt és hatékonyan eltávolítható a füstszag illetve az égett szag. Nem szükséges a füsttel szennyezett helyiségek kipakolása, vagy újrafestése. Minél hamarabb megkezdődik a helyiségek füstszagmentesítése, annál rövidebb idő alatt oldható meg a probléma.

Fontos tanács:
A hatékony füstszagmentesítést az alábbi sorrendben tanácsos elvégezni: 

1. Az égett, megrongálódott tárgyak eltávolítása a helyiségből. 

2. A koromszennyezés eltakarítása a tűzzel érintett területről. 

3. Az ózonos füstszagmentesítés elvégzése. 

4. A füstszaggal érintett lakástextíliák nedves tisztítása. 

Tipp: Az ózonos füstszagmentesítés alatt a textilek (függönyök, terítők, ruhaneműk) maradjanak a helyiségben. Az ózon azokból is kivonja a kellemetlen szagot.

Hogyan történik?   Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz egy mobil ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, ami a beállított paramétereknek megfelelően elvégzi az ózonos fertőtlenítést, szagtalanítást. Nincs szükség a helyiség kipakolására, a bútorok elmozdítására. A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 30-120 percet vehet igénybe.

youtube videó az ózonfriss eljárásrólNézzen meg egy videót az eljárásról, kattintson ide

Biztonság 
Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózonos eljárás biztonságáról>>  
 Az ózonról 
Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Olvassa el hogyan hat az ózon>>
 Hatékonyság 
Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózon hatékonyságáról>>

Információ/ időpontegyeztetés:
Kovács Péter:06 30 553-0303