Allergén mentes otthon ózonos légtisztítással

 

Allergia otthonA lakásban található allergének közül a legtöbben a házi porra érzékenyek. A házi por egyik allergizáló összetevője a poratkák ürülékében található fehérjére, de emellett a levegőben szálló pollenek, tisztítószer maradványok is allergiát okozhatnak. A zárt térben az allergének feldúsulnak és az irritációt okozó részecskék megülve a felületeken a légmozgás hatására újra és újra belekeverednek a levegőbe.


Vigyázat! A penészgomba spórája is  erőteljesen allergizálhat, irritálhatja a szemet, a tüdőt, az orr nyálkahártyáját,  bőrt és a torkot is, még akkor is, ha egyébként nem vagyunk allergiásak. A penészérzékenység hasonló tünetekkel járhat, mint bármilyen más allergia. 


A légzőszervi betegségtől szenvedők, allergiások, legyengült immunrendszerűek, asztmások számára különösen fontos egy allergén mentes higiénikus környezet megteremtése.


Allergének az ágyneműben: Az allergiások számára veszélyforrás az ágynemű is. Az ózonos légtisztító eljárás során az ózon behatol a szövetekbe és semlegesíti az allergéneket. Az ózonos kezelés friss, napon száradt illatot kölcsönöz az ágyneműknek.


Az ózonos légtisztítás hatékonyabb mint a légszűrő berendezések: 

A legtöbb légtisztító berendezés különféle szűrőket (papír, szivacs, stb) használ a levegő szűrésére. Azonban ezek csak a viszonylag nagy méretű allergéneket képesek kiszűrni a levegőből. A szűrő rövid idő alatt telítődik és ezután jelentősen lecsökken a hatékonysága is.


Az ózonos légtisztítással az ózon lebontja és semlegesíti az allergéneket a levegőben és a felületeken is, valamint jelentősen lecsökkenti a poratkák számát a szőnyegekben, kárpitokban és akár az ágyneműkben is.

Fontos! hogy az ózon eljut a szőnyegekbe, kárpitokba, függönyökbe és ágyneműkbe is és azokat is megtisztítja az allergén anyagoktól. A hagyományos légtisztítók erre nem képesek.Miért az ózon a jó megoldás az allergének megszüntetésére?

A hagyományos takarítás, porszívózás önmagában nem szünteti meg a helyiségben lévő allergiát okozó mikron méretű részecskéket, sőt a legtöbb esetben újra belekeveri a levegőbe a kívánttal ellentétes hatást váltva ki ezzel. Az ózon már egyetlen kezeléssel elpusztítja az allergizáló penészgomba spórákat, jelentősen csökkenti a pollenek irritációt kiváltó hatását és a helyiségekben található poratkák számát is jelentősen csökkenti ezzel komfortosabbá és élhetőbbé téve otthonát.


Miért válassza az ózonfriss technológiát?

Az ózonfriss eljárás után nem szükséges a helyiség szellőztetése ezzel elkerülhető, hogy újabb allergének kerüljenek a helyiségbe. Ezzel hosszabb időre kizárhatja otthonából az allergéneket.


Hogyan történik?   Az ózonos fertőtlenítő eljáráshoz egy mobil ózongenerátort helyezünk el a helyiségben, ami a beállított paramétereknek megfelelően elvégzi az ózonos fertőtlenítést, szagtalanítást. Nincs szükség a helyiség kipakolására, a bútorok elmozdítására. A kezelés időtartama a helyiség méretétől függően 30-120 percet vehet igénybe.

youtube videó az ózonfriss eljárásrólNézzen meg egy videót az eljárásról, kattintson ide

Biztonság 
Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik. NAGYON FONTOS hogy az ózonfriss eljárás során olyan berendezést használunk amely a fertőtlenítő ciklus befejezéseként a megmaradt ózont tiszta oxigénné alakítja így a kezelés végén a helyiség szellőztetés nélkül azonnal használatba vehető! E nélkül az ózonkezelés után mindenképpen szellőztetés lenne szükséges ami csökkenti az eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózonos eljárás biztonságáról>>  
 Az ózonról 
Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, akár 3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású mint a klór. Gáz halmazállapotából adódóan eljut a helyiség minden pontjába és elpusztítja a káros mikroorganizmusokat: baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, úgy hogy közben nem károsítja a berendezési tárgyakat. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
Olvassa el hogyan hat az ózon>>
 Hatékonyság 
Ha a nemzetközi irodalmat áttekintjük, számos tudományos cikk foglalkozik az ózon fertőtlenítő hatásával, és a gyógyászatban történő egyre szélesebb alkalmazásával. Az ózon fertőtlenítő ereje nem vonható kétségbe, de ha szükséges biológiai méréssel alá tudjuk támasztani az ózonos fertőtlenítő eljárás hatékonyságát.
Olvasson többet az ózon hatékonyságáról>>

ózon, ózonos légtisztítás, allergénmentesítés, pollen, pollenmentesítés,  penészgomba elpuszítás, az ózon jelentősen csökkenti az atkák számát, allergén mentes otthon, allergia tünetek csökkentése ózonnal, asztma,  

Információ/ időpontegyeztetés:
Kovács Péter:06 30 553-0303