Nagyüzemi konyhák fertőtlenítése ózonnal

Nagyüzemi konyhák higiéniai kezelése ózonfriss eljárással

A higiénia a legfontosabb követelménye azon területeknek ahol az élelmiszert raktároznak, dolgoznak fel és állítanak elő. Ilyen üzemek a nagyüzemi konyhák, cukrászatok, pékségek ahol egyszerre sok embernek készítenek ételt, rengeteg az alapanyag, sok embert foglalkoztatnak, több berendezést üzemeltetnek. Ezek a kockázati tényezők megsokszorozzák a kórokozók, fertőzések előfordulásának lehetőségét, ezért kiemelkedően fontos ezen területek rendszeres fertőtlenítése, csírátlanítása.

Miért az ózon a legjobb megoldás erre?

Az ózonfriss technológia tökéletes megoldás ezeknek a kockázati tényezőknek a kezelésére. Alkalmazása nem igényli az üzem tartós leállását így nem okoz termelés kiesést. Az eljárás hatékonyan alkalmazható a raktározott nyersanyagok, félkész termékek fertőtlenítésére is. 

Az ózon nincs hatással az élelmiszerek állagára és ízére

Az ózon alkalmazása az élelmiszereken teljesen biztonságos. Az eljárás garantálja, hogy fertőtleníti és szagtalanítja a felületeket és a levegőt de az élelmiszerekkel érintkezve sem okoz semmilyen állag, vagy íz változást azokban. Az ózonos fertőtlenítés az élelmiszeriparban régóta használt és bevált fertőtlenítő és csírátlanító eljárás.

Az ózont European Food Safety Authority Comission által 2003. május 6-án kibocsátott 2003/40/EC direktíva az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekkel használhatónak minősíti, és rá vonatkozóan alkalmazhatóvá teszi a bizottság korábban elfogadott, az élelmiszer láncra és állati egészség megőrzésre vonatkozó feltételeit”.

A kezelés hatékonyságát akár biológiai méréssel is igazoljuk. 

A mérésről itt olvashat bővebben>>

További információért hívja kollégánkat: +36 30 959-0385 vagy +36 30 553-0303