Jachtok, utasszállító hajók ózonos szagtalanítása, penészmentesítése és fertőtlenítése

Hajókabinok higiéniai kezelése, penészmentesítése, szagtalanítása ózonfriss kezelésselA hajók nedves, párás, nehezen hozzáférhető részei tökéletes környezetet biztosítanak a kórokozó mikroorganizmusok (vírusok, baktériumok, penészgombák) elszaporodásához.

Nem elhanyagolható probléma a kárpitozott berendezésekben megtelepedő atkák, penészgombák melyek allergiás tüneteket is okozhatnak. Ezek a kórokozóknak felelősek a kellemetlen dohos, nehéz szagokért is amik ezeken a járműveken gyakran előfordulnak. Azon kívül, hogy kellemetlen szagot árasztanak ezek belégzése akár súlyos allergiát vagy komoly légúti megbetegedéseket (pl. asztmát) is előidézhet.

A hajóklíma rendszeres fertőtlenítése nagyon fontos!

Ezekre problémákra a tökéletes megoldás az ózonfriss technológiával történő ózonos kezelés.

mikroorganizmusok elpusztítását a hajó kabin egész terét betöltő nagy koncentrációjú ózon végzi. A fertőtlenítés vegyszer felhasználása nélkül, környezetbarát módon történik, így különböző vegyszerekre érzékenyek, allergiások, gyengébb immunrendszerrel rendelkezők számára különösen ajánlott. Az ózon tökéletesen fertőtleníti és szagtalanítja a hajók klímarendszerét és szellőzőrendszerét is. 

Az ózonfriss technológia lényege, hogy az általunk használt ózongép a kezelés végén a felesleges ózont azonnal visszaalakítja oxigénné, így a megtisztított kabin azonnal használatba vehető. 

Az ózon tökéletes megoldás a szagok ellen is

Az ózonos fertőtlenítés maradéktalanul eltünteti a kárpitokban és az ülésekben a kellemetlen beivódott szagokat, mint például a dohányzás, illetve kisállat okozta szagok, vagy a dohos és penész szag. De hatékony megoldás a beltérben érezhető, kárpitokba beivódott gázolajszag ellen is.

Az ózon tökéletesen szagtalanítja az elhanyagolt hűtőt is!

Az ózon felfrissíti a kárpitokat és a szivacsokat is

Az ózonfriss kezelés során használt koncentrált ózon bejut a kárpitokba és a kabinokban lévő szivacsokba is. Szagtalanítja és fertőtleníti ezeket.

Fontos tudni, hogy az ózonos tisztítás nem hagy nyomot a kárpitban és szövetekben, nem károsítja a berendezési tárgyakat, de nem távolítja el a látható szennyeződéseket, foltokat, azaz nem pótolja a hagyományos takarítást, csak tökéletesíti és kiegészíti azt.