Éttermek konyhák ózonos fertőtlenítése

Éttermek, éttermi-, üzemikonyhák ózonos fertőtlenítése


A higiénia mindenek előttÉttermi konyhák higiéniai kezelése ózonfriss eljárással

A higiénia az egyik legfontosabb, megkérdőjelezhetetlen követelménye azon területeknek, ahol ételeinket készítjük és fogyasztjuk, legyen az otthonunkban vagy étteremben. Az élelmiszer-biztonsági higiéniás szabályok, előírások (Pl. HACCP) betartása ill. betartatása nem könnyű feladat, azonban mindig szem előtt kell tartani, hogy egy fertőzés súlyos anyagi következményekkel járhat az üzemeltető számára. 

Az éttermi konyhák higiéniája ózonos fertőtlenítéssel egyszerűen és biztonságosan fenntartható. 

Az ózonos kezelés fertőtlenítő hatása mellett szagtalanít is. Ezért ezt az eljárást a vendégtérben alkalmazva elkerülhetjük az ételszagok beívódását a berendezési tárgyakba.

Ózonos fertőtlenítés hatása a vendégek szemszögéből

A vendégek sokkal jobb érzéssel lépnek be a vendéglátó helyiségekbe és szívesebben térnek oda vissza, ha érzik a higiénia és a tisztaság illatát. 

Az ételek elkészítésével együtt járó szagok nem mindig kellemesek a kívülálló számára. A textilekbe, berendezési tárgyakba beívódva, felhalmozódva egyre töményebben és kellemetlenebbnek érezzük őket. 

Egy felmérés alapján a vendégek a hely tisztaságát fontosabbnak tartják, mint az ételek ízét. Ugyanez a felmérés rámutat arra, hogy egy-egy éttermi látogatás alkalmával a vendégek számára legbosszantóbb jelenség a ruházatba beívódott ételszag. /Essen-Restaurants-Küche - Német szaklap cikke alapján/

Az ózonos eljárásra jellemző: Biztonság, hatékonyság, gyorsaság

A biztonságos és kockázatmentes Ózonfriss technológia mindkét fronton: a konyhában és a vendégtérben egyaránt hatékonyan alkalmazható. Az eljárás garantálja, hogy fertőtleníti és szagtalanítja a felületeket és a levegőt de az élelmiszerekkel érintkezve sem okoz semmilyen állag, vagy íz változást azokban. Az ózonos fertőtlenítés az élelmiszeriparban régóta használt és bevált fertőtlenítő és csírátlanító eljárás.

Nagyüzemi konyhák fertőtlenítése ózonnal

Nagyüzemi konyhák higiéniai kezelése ózonfriss eljárással

A higiénia a legfontosabb követelménye azon területeknek ahol az élelmiszert raktároznak, dolgoznak fel és állítanak elő. Ilyen üzemek a nagyüzemi konyhák, cukrászatok, pékségek ahol egyszerre sok embernek készítenek ételt, rengeteg az alapanyag, sok embert foglalkoztatnak, több berendezést üzemeltetnek. Ezek a kockázati tényezők megsokszorozzák a kórokozók, fertőzések előfordulásának lehetőségét, ezért kiemelkedően fontos ezen területek rendszeres fertőtlenítése, csírátlanítása.

Miért az ózon a legjobb megoldás erre?

Az ózonfriss technológia tökéletes megoldás ezeknek a kockázati tényezőknek a kezelésére. Alkalmazása nem igényli az üzem tartós leállását így nem okoz termelés kiesést. Az eljárás hatékonyan alkalmazható a raktározott nyersanyagok, félkész termékek fertőtlenítésére is. 

Az ózon nincs hatással az élelmiszerek állagára és ízére

Az ózon alkalmazása az élelmiszereken teljesen biztonságos. Az eljárás garantálja, hogy fertőtleníti és szagtalanítja a felületeket és a levegőt de az élelmiszerekkel érintkezve sem okoz semmilyen állag, vagy íz változást azokban. Az ózonos fertőtlenítés az élelmiszeriparban régóta használt és bevált fertőtlenítő és csírátlanító eljárás.

Az ózont European Food Safety Authority Comission által 2003. május 6-án kibocsátott 2003/40/EC direktíva az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekkel használhatónak minősíti, és rá vonatkozóan alkalmazhatóvá teszi a bizottság korábban elfogadott, az élelmiszer láncra és állati egészség megőrzésre vonatkozó feltételeit”.

A kezelés hatékonyságát akár biológiai méréssel is igazoljuk. 

A mérésről itt olvashat bővebben>>