Ózonos fertőtlenítés gyermekintézményekben

Bölcsődék, óvodák, iskolák fertőtlenítése ózonnal

Az ózonfriss eljárás alkalmazható a böcsődék, óvodák, iskolák fertőtlenítésére.A betegségek alapvetően hozzájárulnak immunrendszerünk fejlődéséhez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy megbetegedni pozitív történés és a javunkat szolgálja. Különösen igaz ez a gyermekeinkre, akik gyermek közösségbe kerülve fokozottan ki vannak téve a vírusok, baktériumok támadásának. 

Egyes betegségektől védőoltással óvjuk gyermekeinket, de ezeken kívül még számos kórokozó jelent rájuk komoly veszélyt. Gyermek korban a személyi higiénia még nem kialakult ezért nekünk felnőtteknek kell helyettük erre odafigyelnünk. 


Az ózonos eljárás a legbiztonságosabb fertőtlenítő módszer ami ezekben az intézményekben alkalmazható!

Az ózonfriss kezelés biztonsággal alkalmazható bölcsödékben, óvodákban és iskolákban. Az eljárással teljesen vegyszermentesen és biztonságosan fertőtleníthetjük a gyermekek környezetét megakadályozva, hogy a levegőben terjedő vagy a játékaikon megtelepedett kórokozók megbetegítsék a őket. Az ózonos legfontosabb előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy a kezelés nem hagy maga után egészségre ártalmas szermaradványokat.

Miért válassza az Ózonfriss eljárást:

Az különbözteti meg az Ózonfriss eljárást más ózonos fertőtlenítő eljárásoktól, hogy az ózonfriss kezelés során a ciklus utolsó fázisaként az általunk használt berendezés lebontja a megmaradt ózont a levegőből, így a helyiség azonnal biztonsággal használatba vehető.

Miért fontos fertőtlenítő eljárások alkalmazása ezekben az intézményekben?

Járványos időszakokban megállítható a közösségekben járvány elterjedése ha az ózonfriss higiéniai kezeléssel megakadályozzuk, hogy a fertőző kórokozókat a gyermekek hazavigyék az intézményekből és gátat vethetünk annak, hogy a kintről behozott fertőzések elterjedjenek az intézményben.

Az ózon hatékony a poratkák allergizáló hatásának megszüntetésére

Az óvodákban ahol bent alszanak a gyermekek, különös figyelmek kell fordítani az atkamentesítésre is. A poratka elsősorban a matracokban, a kárpitokban és a szőnyegekben található meg. Egy új matracban pár hónapon belül megjelennek. Ezért fontos az atkamentesítés. Nem maga az atka, hanem annak ürülékében található bizonyos típusú fehérje allergizál, mely a por jelentős részét is alkotja. 

Az Ózonfriss technológia tökéletes módszer, az allergiát kiváltó tényezők elpusztításához is, mint a poratka, pollenek, gombaspórák amik megtelepednek a felületeken, plüssjátékokban, szőnyegekben ágyneműkben allergiás tüneteket okozva a gyermekeknél.

Az allergia az immunrendszer fokozott, kórosnak tekinthető reakciója az allergénekre. Még a leggondozottabb helyiség sem tökéletesen tiszta, a beltéri levegő 99%-ban szennyezett: pollenek, por, baktériumok, gombaspórák, poratka és más allergének miatt.

Az Ózonfriss technológia által alkalmazott  ózonos kezelés elpusztít minden kórokozót, baktériumot, vírust és allergént.